• امروز : یکشنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 28 April - 2024
کل 9487 امروز 0
3
مدیرعامل فولاد مبارکه در پانزدهمین نمایشگاه متالکس:

امیدواریم از ظرفیت ۷ میلیون تن عبور کنیم

  • کد خبر : 26704
  • ۰۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۶
امیدواریم از ظرفیت ۷ میلیون تن عبور کنیم
وقتی باید 14-15 میلیون تن مواد اولیه به کارخانه آورده شود، می‌بینید نقطه بسیار خوبی است.

نمایشگاهی مقتدارانه در محل نمایشگاه‌های بین المللی اصفهان به همت قدرتمندترین شرکت فولادی خاورمیانه .( فولاد مبارکه سپاهان) برگزار شد که علیرغم کاستی های اندک از نشانه های بسیار ارزشمندی در صنعت فولاد کشور خبر می‌داد.

به گزارش جمهور پرس، در این نمایشگاه که آخرین دست آوردهای فولاد کشور در آن به نمایش گذاشته شد، خبرهای خوبی نیز توسط مدیرعامل آن در نشستی صمیمانه با خبرنگاران که  در حاشیه بازدید از پانزدهمین نمایشگاه متالکس برگزار شد در اختیار رسانه ها قرارگرفت.

طیب نیا از بهره‌برداری نیروگاه این مجموعه در ۱۰ روز آینده خبر داد و اعلام کرد این نیروگاه می‌تواند بخشی از مشکل تامین انرژی در استان را بر طرف کند.

وی در ابتدای نشست اظهار داشت: الحمدالله  نیروگاه در وضعیت خوبی قرار دارد، اگرچه که در این حوزه چند هفته‌ای تاخیر داریم، اما کسانی که در این حوزه فعالیت دارند می‌دانند برای چنین پروژه‌ای چند هفته تاخیر طبیعی و قابل چشم‌پوشی است، البته در حال حاضر امکان بهره‌برداری  ازآن نیست. زیرا باید تست‌هایی نهایی روی آن انجام شود که امیدواریم ظرف ۱۰ روز آینده عملی شود.

طیب نیا با تأکید بر اینکه  بهره‌برداری از فاز یک و دو نیروگاه خود یک رکورد است، افزود: ما حساسیت را در فولاد مبارکه به حدی بالا بردیم که اعلام کنیم این یک اتفاق بزرگ در سطح کشور است که ظرف ۱۶-۱۷ ماه آینده به تولید خواهد رسید و یک تجربه بسیارموفق است که امیدواریم این تجربه بزرگ در سایر پروژه‌ها تکرار شود. هرچند شرایط کشور  در بحث انرژی خوب نیست، زیرا با وجود اینکه همواره تولید در حال افزایش است، مصرف نیز افزایش پیدا می‌کند، که بیشتر این افزایش در سطح خانگی و صنعت می باشد.

مدیر فولاد مبارکه در ادامه اظهار داشت : چالش امسال مصرف برق ما نسبت به سال گذشته در راستای سیاست دولت مبنی بر کاهش آسیب در مصارف خانگی، خیلی بیشتر از سال‌های قبل بوده است و سعی کردیم این شرایط را مدیریت کنیم و تا امروز این مدیریت به خوبی انجام شده. علی رغم اینکه افت تولید ناشی از قطع برق بیشتر از سال‌های گذشته بود و کوره‌های فولادسازی ما بیش از سال‌های قبل خارج از تولید بود، به دلیل تجربه سنواتی و ذخیره‌سازی به ویژه در اسفندماه داشتیم و ظرفیت‌های نورد گرم و سرد را حفظ کنیم و بحرانی برای بازار در این حوزه نداشته باشیم. البته طبیعی است اسلبی که می‌خواستیم تولید کنیم به مقدار مدنظر نرسید که بخشی از آن در فرودین و اردیبهشت جبران شد و بخش دیگر در مهر جبران خواهد شد.

با وجود مشکلات تامین انرژی از برنامه عقب نیستیم

طیب نیا اضافه کرد: فولاد مبارکه از معدود مجموعه‌هایی است که با وجود همه این مشکلات که حدود ۶۰۰-۷۰۰ هزار تن تولید را از دست دادیم، اما هنوز برنامه داریم از ظرفیت اسمی که ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است تا پایان سال عبور کنیم و این امر محقق خواهد شد و این را وجه تمایز خود با سایر شرکت‌ها و مجموعه‌ها می‌دانیم که با وجود مشکلات بازهم برنامه خود را محقق می‌کنیم و به موانع اجازه نمی‌دهیم که ما را از اهداف‌مان دور کنند. همانطور که می‌دانید ما سال گذشته ۱۴ درصد بیشتر از دو سال پیش محصول به بازار عرضه کردیم و امیدواریم امسال نیز در ماه‌های آینده کمبودها را جبران کنیم و نیروگاه نیز به مدار اضافه شود.

وی با بیان انتظار ما این بوده و هست که بتوانیم از دهه اول شهریورماه شرایط نسبتا متعادلی را در دریافت برق داشته باشیم و امیدواریم در چند روز آینده این امر اتفاق بیفتد، خاطر نشان کرد: باید روی بحث فرهنگ‌سازی مصرف برق فعالیت ویژه‌ای شود. باری که الان صنعت برای کمبود برق می‌کشد را باید مردم مدیریت کنند و خودشان به این فکر کنند و آموزش ببینند که کمبود برق در صنعت چه آسیب‌هایی می‌تواند برای اقتصاد و خود مردم داشته باشد. سیاست دولت و نظام این است که حامی مردم باشد، اما خود مردم باید این را درک کنند که تک تک چراغ‌هایی خاموش می‌شود می‌تواند در هر شهر منجر به بازگشت چندین کارخانه به روند شود.

وی خاطر نشان کرد: ما به لحاظ مصرف هنوز در مقایسه با کشور در حال توسعه با رشد اقتصادی قابل فاصله داریم. امروز در کشور به ازای هر نفر ۲۵۰ کیلو سرانه مصرف است در حالی اگر به رشد اقتصاد هشت درصد برسیم، که با بهبود شرایط اقتصادی کشور به آن می‌رسیم، در صورت رسیدن به ازای هر نفر ۳۵۰ کیلو مصرف برسیم، تولید فعلی قطعا جوابگو نیست.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به محوریت یافتن مسئولیت اجتماعی در پروژه‌های این مجموعه گفت: اغلب پروژه‌هایی که فولاد مبارکه در حال حاضر اجرایی می‌کند، نگاه سود به سرمایه گذاران و مسئولیت اجتماعی دارد، یعنی پروژه‌های فولاد مبارکه در حال حاضر به نوعی است که نه می‌توان گفت که صرفا برای مسئولیت اجتماعی است نه می‌توان گفت صرفا برای سود به سرمایه گذران. نیروگاهی که در حال ساخت است بعد از یکی دو سال هزینه ساخت خود را برمی‌گرداند و برای سرمایه گذران مفید است و از سوی دیگر می‌تواند به تامین انرژی اصفهان کمک کند زیرا این نیروگاه با بالاترین کیفیت و راندمان مشغول کار خواهد شد و می‌تواند به سمتی برود که نیروگاه‌های دیگر اصفهان نیز بتوانند اصلاحات لازم را انجام دهند.

برای فولاد مبارکه بهترین نقطه همین‌جاست

وی در پاسخ به خبرنگاری در خصوص احتمال انتقال شرکت‌های فولاد مبارکه به نزدیکی آب‌های آزاد تصریح کرد: توسعه‌های جدید فولاد در نزدیکی آب‌های آزاد است زیرا قطعا توسعه‌های جدید قطعا برای ارز آوری، صادرات و دریافت مواد اولیه از طریق واردات است، اما راجع به ظرفیت‌های موجود مثل فولاد مبارکه باید گفت اگر امروز می‌خواستیم برای احداث صنعتی مثل فولاد تصمیم بگیریم،شاید به گونه‌ای دیگر تصمیم می‌گرفتیم، اما وقتی به زمان تصمیم‌گیری فولاد مبارکه برگردیم فکر نمی‌کنم تصمیم متفاوتی بگیریم، احداث فولاد مبارکه و مطالعات آن که خارجی‌ها انجام دادند به قبل از انقلاب برمی‌گردد و آن زمان تصمیم این بوده است.

طیب نیا افزود: تغییرات اقلیمی رخ داده است اما امروز بخشی از مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی با فولاد قابل حل است. مسئله اصلی ما آب است، هزینه انتقال بسیار ساده‌تر و ارزان‌تر از انتقال این صنعت به نزدیکی آب است. مگر امروز گاز را برای مصرف از جنوب کشور به اینجا منتقل نمی‌کنیم؟ آب را هم می‌توان از جنوب منتقل کرد. فولاد مبارکه برای مسائل و مصارف داخلی ساخته شده است، بیشترین مصارف ورق‌های ما یعنی حدود ۸۰ درصد به نیمه شمال کشور است، تصور کنید چنین کارخانه‌ای در جنوب کشور ساخته می‌شد، باید تمام این چند میلیون تن محصول تا نیمه شمالی کشور می‌آمد که در کنار آن هزینه‌های حمل و نقل و آلودگی‌های ناشی از حمل و نقل بسیار گسترده می‌شد.

وی با تاکید برا اینکه در جانمایی صرفا مسئله آب مطرح نیست، اظهار کرد: مثلا در بحث مواد اولیه فولاد خوزستان از سنگان خراسان سنگ آهن به جنوب کشور می‌برد، یا بافق نیز چنین وضعیتی دارد، در حالی که فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مصرف کننده در نقطه مرکزی قرار گرفته و وقتی باید ۱۴-۱۵ میلیون تن مواد اولیه به کارخانه آورده شود، می‌بینید نقطه بسیار خوبی است. اگر می‌خواستیم مواد اولیه را وارد کنیم بهترین نقطه جنوب کشور بود، اما برای کارخانه‌ای که مواد اولیه آن از سنگان در منطقه شمالی کشور تا جنوب کشور و یزد میانگین هزینه حمل و نقل در این نقطه بهینه است.

بازدیدفولادمدیرعامل فولاد مبارکه مصرف بهینه، وجود نیروی کار متخصص، وجود صنایع وابسته و پشتیبان دیگر دلایل لزوم کار فولاد مبارکه در اصفهان دانست و اضافه کرد: اگر نگاهی به نمایشگاه‌های حوزه فولاد بیندازید می‌بینید اکثر شرکت‌های وابسته و پشتیبان صنایع فولاد در استان اصفهان شکل گرفتند. با وجود اینکه برای طرح‌های توسعه‌ای باید آمایش سرزمینی دیده شود اما به نظر می‌رسد برای فولاد مبارکه بهترین نقطه همین‌جاست و باید سعی کنیم اگر معضلاتی بوده یا هست آنها را حل کنیم.

 سرمایه گذاری بزرگ فولاد مبارکه در محیط زیست

وی تصریح کرد: فولاد مبارکه امروز یک صنعت پاک است. اگر مشکلاتی نیز در حوزه‌های محیط زیست و آلایندگی وجود دارد ظرف یک تا دو سال آینده حل خواهد شد و فولاد  مبارکه تبدیل به یک الگوی استثنایی در سراسر کشور خواهد شد. در بحث آب به مدد فولاد مبارکه مشکل آب استان و صنایع آن حل خواهد شد. همچنین ما در این مجموعه از صنعت روز دنیا عقب نیستیم. وقتی امروز ورق استیل تولید می‌کنیم و ۹۰ درصد قطعات و تجهیزات‌مان داخلی است، یعنی در حال حرکت روی لبه تکنولوژی هستیم.

طیب نیا گفت : فولاد مبارکه جای نگرانی در بحث محیط زیست ندارد زیرا به طور جدی به این حوزه ورود کرده است. اگر بخواهیم با استانداردهای روز دنیا پیش برویم محیط زیست یک دغدغه مهم در صنعت فولاد کشور است، اما فولاد مبارکه ۲٫۳ میلیارد یورو در بحث انرژی و محیط زیست  سرمایه گذاری کرده است، که با محوریت بالا بردن راندمان تولید،بهینه سازی مصارف و کاهش تولید Co2 این پروژه‌ها را پیش گرفته است. این مبلغ حداقل در کشور ما عدد بسیار بزرگی است و بعید می‌دانم هیچ گروه صنعتی چنین سرمایه‌گذاری کرده باشند.

لینک کوتاه : https://www.jomhoorpress.ir/?p=26704

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.