• امروز : جمعه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 17 May - 2024
کل 9610 امروز 0
3
مشارکت مردم در اصلاح سبک زندگی مرحله دوم پویش سلامت با شعار:

مصرف نمک کم، اما تصفیه شده و ید دار و از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی

  • کد خبر : 30689
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۵
مصرف نمک کم، اما تصفیه شده و ید دار و از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی
مهوش نوری زاده_چهار محال و بختیاری_ نشست خبری مرکز بهداشت استان با حضور علی احمدی معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان و مجید هاشمی عضو هیت علمی دانشگاه ازاد اسلامی، سیاوش فاضلیان متخصص تغذیه، عنایت الله کلیج مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان، در 30 دی ماه در جمع اصحاب رسانه همزمان با آخرین روز از پویش غربالگری فشارخون و دیابت انجام پذیرفت.

به گزارش جمهور پرس، علی احمدی رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه بیان داشت پویش ملی سلامت هم اکنون با محوریت مصرف نمک ید دار و لبنیات از یکم تا ۱۵ بهمن ماه ادامه خواهد داشت. از اول تا هفتم بهمن، با موضوع نمک و با شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده و ید دار » و از هشتم تا پانزدهم بهمن، با موضوع لبنیات با شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» به اجرا در خواهد آمد.
وی افزود یکی از ضروریات نیازمند توجه و مداخله در خوراک کسانی که فشار خون دارند مصرف نمک است و حد استاندارد نمک روزانه در دنیا ۵ گرم است و این در حالی است که در کشور ماحدود ۱۰ تا ۱۵ گرم متوسط مصرف نمک روزانه می باشد و همین موجب تشدید بیماری پر فشاری خون است.
وی در ادامه بیان داشت با اجرای پویش غربالگری سلامت و بکارگیری نیروها و صرف هزینه از ۲۰ آبان تاکنون ۹۷%نتایج بدست آمده برای فشار خون و دیابت ،افراد شناسایی شده باید درمان شوند و چنانچه درمانی صورت نگیرد زحمات انجام شده بیهوده خواهد بود. وی افزود بایستی مشارکت مردم جلب شود تا دغدغه سلامتی خود را داشته باشند.
مجید هاشمی عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه گفت: میزان مصرف نمک در کشور ما دو برابر حد استاندارد است و این موضوع حائز اهمیت می باشد که: نمک طعام و نمک پنهان در مواد غذایی نقش عمده ای را در تأمین نمک روزمره مردم دارند. بنابر این ،استفاده از نمک یُددار و تصفیه شده مورد توصیه است.
وی افزود: نمک های موجود در بازار با عناوین نمک دریا، سنگ نمک، نمک صورتی، نمک هیمالیا و….، نه تنها مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند بلکه این نمک‌ ها حاوی مقادیر زیادی فلزات سنگین هستند که سرطان ‌زا بوده و موجب ایجاد سنگ کلیه می گردند.
وی پیرامون لبنیات مصرفی مردم افزود مطالعات نشان داده که اگر مصرف لبنیات به اندازه کافی باشد موجب کاهش سرطان روده بزرگ می گردد و در پیشگیری از پوکی استخوان نیز مؤثر می باشد.
سیاوش فاضلیان متخصص تغذیه نیز در جمع خبرنگاران بیان داشت بایستی ذائقه نوزاد از همان بدو تولد آماده گردد و باید تغییر سبک زندگی را همه آموزش ببینند وی گفت: هر فرد بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد که بهترین منبع روزانه برای تامین آن لبنیات می باشد وی در ادامه افزود: استفاده از شیر های طعم دار و یا شیر کاکائو و غیره باید اصلاح گردد تا دریافت مواد مغذی و کلسیم از شیر بهتر صورت گیرد. فاضلیان گفت دریافت لبنیات با میزان سکته مغزی را بطه معکوس دارد و با مصرف لبنیات میزان ابتلا به بیماری های مزمن کمتر است. وی همچنین بیان داشت: نمک تصفیه نشده بخاطر داشتن ذرات فلزات سنگین خطر سرطانزایی دارد.
عنایت الله کلیج مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان نیز در ادامه جلسه بیان داشت: نمک هایی قابل قبول می باشد که مجوز ساخت از غذا و دارو گرفته باشند و پروانه بهره برداری، پروانه ساخت و علامت استاندارد بر روی آن ها درج شده باشد وی تاکید نمود هم اکنون به هیچ کارگاه یا کارخانه ای مجوز تولید نمک ساده داده نمی شود.
وی افزود برای درک ناخالصی نمک چنانچه مقداری نمک تصفیه نشده یا همان سنگ نمک را در آب حل نمایید ناخالصی آن در ته ظرف باقی می ماند و در انتها توصیه نمود نمک باید در ظروف تیره نگهداری شود و نباید از ظروف شیشه ای و بلور نگهداری شود.
احمدی در پایان روز شمار پویش ملی “اطلاع رسانی تغذیه سالم” در سال ۱۴۰۲ را به شرح زیر اعلام کرد:
یکشنبه ۱ بهمن ماه: “نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده یددار باشد.”
دوشنبه ۲ بهمن ماه: “نمک دریا و نمک‌های تصفیه نشده موجب سرطان می‌شود.”
سه شنبه ۳ بهمن ماه: “نمک زیاد، سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه می‌دهد.”
چهارشنبه ۴ بهمن ماه: “نمک فقط نمک غذا نیست، مراقب نمک پنهان هم باشید.”
پنجشنبه ۵ بهمن ماه: “نمک یددار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید.”
جمعه ۶ بهمن ماه: “نمکدان سر میز یا سفره نیاورید.”
شنبه ۷ بهمن ماه: “نمک‌های رنگی (صورتی، آبی و بنفش) و سنگ نمک سلامتی شما را به خطر می‌اندازند.”
یکشنبه ۸ بهمن ماه: “روزانه دو لیوان شیر بخورید. خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر.”
دوشنبه ۹ بهمن ماه: “لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.”
سه شنبه ۱۰ بهمن ماه: “شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان است.”
چهارشنبه ۱۱ بهمن ماه: “مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.”
پنجشنبه ۱۲ بهمن ماه: “مصرف لبنیات به کنترل فشار خون کمک می‌کند.”
جمعه ۱۳ بهمن ماه: “مصرف لبنیات ازکوتاه قدی کودکان پیشگیری می‌کند.”
شنبه ۱۴ بهمن ماه: “سیستم ایمنی خود را با مصرف ماست قوی کنید.”
یکشنبه ۱۵ بهمن ماه: “بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است.”

لینک کوتاه : https://www.jomhoorpress.ir/?p=30689

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.